Over mij

Mijn eigen pad volgen en open staan voor de magie van het leven. Dit is wat ik als kind wilde, en wat ik sindsdien heb gedaan. Het is een mooi streven, maar het ging zeker niet altijd vanzelf. Zo vond ik weinig energie en magie in mijn baan als policy advisor voor het ministerie van Financiën in Den Haag en in Brussel, waar ik mijn professionele carrière begon. Daarom besloot ik op mijn 29ste de koers van mijn leven weer in eigen hand te nemen: ik gaf al mijn zekerheden op en ging mijn eigen weg.

Geïnspireerd door historische Grand Tour reizigers zoals Lord Byron en Johann Wolfgang von Goethe maakte ik zelf drie jaar lang diverse Grand Tours door Europa. Ik nam de tijd om onze Europese samenleving en de meerdere crises waarin zij zich momenteel bevindt dieper te doorgronden, en daardoor te verbinden met haar geschiedenis én met haar toekomst. Al reizende creëerde ik een netwerk van ondernemers, diplomaten, kunstenaars en intellectuelen van wie ik veel leerde over menselijk bewustzijn, onze creatieve kracht, de relativiteit van ons samenleving en hoe je er als mens je eigen pad in kunt bewandelen. De magie van mijn pad bracht mij op veel bijzondere plekken: van kloosters en renaissance paleizen tot moderne board rooms van Europese multinationals. Ook ontdekte ik in Italie bij toeval enkele kunstwerken die tot dat moment ruim 400 jaar verborgen hadden gelegen. Tussen mijn reizen door schreef ik verschillende boeken over ons economisch denken, over menselijk welzijn en over vooruitgang. Sommigen verkochten nauwelijks, anderen werden Nederlandse bestsellers.

Terug in Nederland gaf ik veel lezingen en schreef ik essay’s en artikelen voor (o.a.) de Groene Amsterdammer. Ook kwam ik in contact met verschillende bestuurders en ondernemers die mij vroegen als hun sparringpartner. Zij zaten vast, sommigen op persoonlijk vlak, anderen hadden vragen over de toekomst van hun organisatie in onze snel veranderende samenleving. Met veel plezier hielp ik hen hun kijk op zichzelf en de wereld te verdiepen, hun leven (en in sommige gevallen ook hun organisatie) te transformeren, kortom: hun eigen magie weer terug te vinden. En dat is wat ik tegenwoordig met heel veel plezier doe: magie (terug) brengen in het leven van anderen.

Vanuit mijn ervaring met emotionele en spirituele processen, en mijn brede kennis van de grote sociaaleconomische veranderingen en omstandigheden waar wij in deze samenleving mee te maken hebben, help ik je graag om je eigen pad vorm te geven en niet op te gaan in de collectieve energie van je omgeving. Want hoe dwingend die ook lijkt, zij is zeer relatief.

Victor in nevenfuncties:

2018-heden: Oprichter van het Congress of Europe (www.congressofeurope.com)

2019-heden: Docent aan de faculteit International Relations van Webster University

2018-heden: Visiting research fellow aan de Universiteit van Amsterdam

2014-heden: Lid van de Raad van Toezicht van Stichting Zenobia (www.stichtingzenobia.nl)

2014-heden: (Hoofd)redacteur van Roma Aeterna Magazine